Pappa, varför lyssnade du mer på pedofilerna än på mig?

När jag var nio, började min pappa antyda att det var dags att bära slöjan. Han försökte övertala mig, och talade om fina presenter han skulle köpa mig. Jag sa nej. Då och då försökte han övertala mig, och sa att han skulle älska mig mer om jag gjorde som han ville.

Jag hade varit pappas lilla flicka och hängt med honom när han umgicks med sina vänner. Vid flera tillfällen, berättade han stolt att de tyckte att jag var rar, smart och hade pappas humor.



Plötsligt, förändrades allt! Min pappa tillät mig inte vara med när hans vänner var på besök. ”Du är stor nu” sa han när jag frågade varför. Pappa började bli mer kontrollerande. Jag fick inte gå ut på egen hand. Inga kompisar fick besöka mig och jag fick inte besöka dem heller.



När jag blev tolv, tog pappas tålamod slut. ”Alla säger att du blivit stor och snart är du brud. Du har långt hår och det ska täckas” sa han. Till sist blev det som han ville. Rättare sagt, som hans manliga vänner ville.


Dagen jag började bära slöjan knäcktes något inom mig.


Om pappa hade levt idag skulle jag vilja ställa några frågor: Pappa, hur kunde du lyssna på de män som pratade om ditt barns kropp? Tänkte du aldrig att en man som frestas av en nioårig flicka är en pedofil? Hur kunde du lyssna på dem? Varför förvandlade du din älskade glada dotter till en olycklig flicka, och för vems skull?


Dagen efter klippte jag mitt hår kort. Kommer du ihåg det, pappa? Du blev sur och pratade knappt med mig under en hel vecka. Men, förstår du pappa varför jag gjorde det? Förstår du inte att jag ville få dig att fatta att jag var ledsen, arg och besviken på dig? Du lyssnade på dem istället för att slå dem på käften. Du drack te med dem medan de diskuterade hur min nioåriga kropp såg ut.


Pappa, jag vet att du gjorde bra saker i ditt liv, men du förstörde mitt. Det var inte bara en liten tygbit på huvudet jag skulle bära. Det var en hel livsstil. Jag kämpade med min stulna identitet i många år. Jag sökte, försökte hitta den jag egentligen var och vem jag ville bli.


Pappa, du finns inte idag. Men jag kan kanske få andra pappor att förstå. Visst ni kan kontrollera era barns klädsel, mat och vänner, men inte deras tankar. Samtala istället med dem. Stärk deras självkänsla, uppmuntra dem att fatta egna beslut. Tvinga inte på dem era religiösa, filosofiska eller politiska övertygelser. Låt dem välja sina livsåskådningar. Ta vara på livets allra bästa gåva. Älska dem ovillkorligt. Framförallt, lyssna alltid på era barn och slå pedofilerna på käften!


Galaxia Wallin

Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square